ceturtdiena, 2012. gada 23. augusts

Sargājam, stimulējam, barojam

Ja esi skaistajā dzīves posmā, kad jaukie 16 ir aiz kalniem, ādas kopšanas līdzekļi ir jāizvēlas ļoti pārdomāti, talkā ņemot zinātnes sasniegumus.

Kļūstot vecākiem un gudrākiem, mūsu organisms atslābinās un sāk slinkot, turklāt pamatīgi - slaistīties sāk pat gēni, kuriem jāatbild par atjaunošanās procesiem. Funkcijas, kas ir tik loti svarīgas labam izskatam, tuvojoties mūža otrajai pusei, palēninās un darbojas mazāk efektīvi. Praksē tas izpaužas kā ādas elasticitātcs zudums, tiek traucēta ūdens piegāde audiem, kolagēna izstrāde krītas. Nespēcīgāka paliek arī dabiskā ādas barjerfunkcija. Parādās tūskainība, šur tur pamanāmāki kļūst kapilāru tīklojumi. Rodas iespaids, ka “būvmateriālu” piegāde un kvalitāte katastrofāli krītas un ādas karkass brūk.Ko darīt? Izlikties nemanām un apsiet lakatiņu ap galvu? Tas nebūtu prātīgs lēmums 21. gadsimta sievietei. Pētīsim, ko vēsta speciālisti! 

Āda "jāuzpurina"

Par spīti tam, ka āda grib slinkot un pati strādāt īsti vairs nevēlas, jāmeklē piemēroti līdzekļi, kas tai liks cīnīties ar dažādām redzamām novecošanās pazīmēm. 
Pusmūžā āda kļūst sausāka un plānāka, tas ir fizioloģisks process, jo gadu gaitā ari ādas aizsargspējas samazinās un lipīdu slānis kļūst plānāks. Tādējādi ādu barojošā un sargājošā daļa zūd. Ada sliktāk atjaunojas, lēnāk nolobās vecās šūnas. 
Tās kopšanai nepieciešami taukainie, biezie un “smagie” krēmi, kuros barojošo vielu ir vairāk nekā mitrinošo. Vismaz vienam no diennakts skaistumkopšanas arsenāla būtu jābūt tādam. 
Vasarā, kad augstās temperatūras dēļ šādu krēmu lietošana dienā var būt nekomfortabla, tos var aizstāt ar vieglākiem mitrinošiem krēmiem, savukārt kā nakts krēmu izmantot barojošo. 

Četri vaļi

Ir vairākas vielu grupas, kas padara kopšanas līdzekļus maksimāli iedarbīgus. 
Nolobošās pīlinga vielas. Pamatu pamats - jo vairāk noņemsim no vecās ādas, jo lielāks būs stimuls veidot jaunās šūnas un tā ātrāk atjaunosies. Šajā grupā ietilpst gan dažādas augļskābes, kas ir ķīmisko pīlingu sastāvā, gan arī skrubji. Divas trīs reizes nedēļā nolobošās vielas būtu jāliek lietā. 
Antioksidanti - bioloģiski aktīvas vielas. Palīdz ciņa pret brīvajiem radikāļiem, kas veidojas skābekļa noārdīšanās procesā. Brīvie radikāļi ir atzīti par vienu no agresīvākajiem novecinātā-jiem. Vieni no populārākajiem antioksidantiem ir vīnogu kauliņu ekstrakts, melleņu ekstrakts. 
Kolagēns. Krēmi var saturēt gan gatavu kolagēnu, ko pievada ādai, un tas kā spilvens “uzpilda” ādu, gan vielas, kas stimulē ādu pašu izstrādāt kolagēnu. No stimulatoriem biežāk pielietotie ir prokolagēns, adenozīns, dažādas aminoskābes un to variācijas. 
Eļļas. Tas adu var gan sargāt, gan mitrināt, gan ari regulēt dažādas izmaiņas ādā. Gadu gaitā sievietēm estrogēnu līmenis samazinās, un tas rada ne tās labākās vizuālās izmaiņas. 


Millenium Neo Gel. Maigā leģenda.

Gēls Millenium Neo - ļoti efektīvs anti-age līdzeklis, kas radīts uz augu ekstraktu pamata. Gēla aktīvās sastāvdaļas stimulē šūnu pašu atjauninošos un aizsardzības spēkus, kompleksi iedarbojoties aizkavē visas novecošanās pazīmes. Ginkgo biloba un centellas ekstrakts uzlabo mikrocirkulāciju, stimulē ādas šūnu atjaunošanos, paaugstina tās vingrumu un uzlabo sejas krāsu. Kosas ekstrakts likvidē tūsku, veicina poru sašaurināšanos. Žeņšeņs pastiprina ādas aizsargspējas. Alveja nomierina un nodrošina papildus mitrināšanu, padarot ādu gludāku un maigāku.
Ieteicams kā atjauninošs līdzeklis cīņā ar grumbiņām. Palīdz dažādu ādas bojājumu - apdegumu, skrambu, brūču un kukaiņu kodumu - gadījumā. Paātrina rētu uzsūkšanos. Piemīt pretiekaisuma un rētas dziedējošas īpašības. Gēls Millenium Neo neizraisa alerģiskas reakcijas. Piemērots visiem ādas tipiem.
Sastāvs: Hidrolizēts kviešu proteīns, nātrija hialuronāts, E vitamīns, ekstrakti: Aloe barbadensis. Ginkgo biloba, žeņšeņa, lauku kosas, Ķīnas tējas koka un Āzijas centellas (gotu kolas).
Bez parabēniem. Bez fenoksietanola.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru