pirmdiena, 2017. gada 27. novembris

Vīna terapija. Iekšķīgi un ārīgi

Mēs jau zinām, ka vīns ir labs draugs sirdsslimību un citu veselības risku samazināšanā, ka tas pagarina mūžu, bet jaunā ziņa varētu būt kā balles mūzika vīna mīļotaju ausīm. Jo nu varam baudīt visus vīna labumus bez sausā atlikuma, toties ar lielisku efektu – un tā ir vīna terapija!
Dod priekšroku sarkanajam vīnam
Sarkano vīnogu mizās esošais resveratrols ir viela, ko vīnogas ražo, lai sevi aizsargātu no vēja, lietus un aukstuma – lai tās spētu nogatavoties sulīgas un saldas. Resveratrols šobrīd ir modes vārds veselīga dzīvesveida piekritēju vidū, jo atklāts, ka tam piemīt fantastiska spēja iedarboties uz mūsu organisma šūnām.

 Tas pat spēj apturēt vēža izplatību, bet visaktīvāk iedarbojas uz novecošanās procesiem. Tieši ar resveratrolu tiek izskaidrots t.s. franču fenomens, kas ļauj šai tautai saglabāt labu veselību un ilgmūžību, neraugoties uz sātīgajām un pat diezgan treknajām maltītēm. Vārdi sakot, resveratrolam varētu veltīt slavas dziesmas par mūžīgo jaunību, tāpēc tas kļūst aizvien populārāks arī skaistumkopšanā. Tātad – ko tas dara?
Aizsargā ādu. Resveratrols ir antioksidants, ka cīnās ar brīvo radikāļu kaitīgo ietekmi uz ādu. Brīvie radikāļi ir savienojumi, kas izraisa šūnu bojājumus un veicina ādas novecošanos, tie rodas ultravioleto staru un vides piesārņojuma ietekmē, kas nozīmē, ka tā īsti no viņiem izvairīties nevar. Tāpēc nepieciešami antioksidanti (piemēram, vitamīni A un E), kas neitralizē šo radikāļu ietekmi uz mūsu ādu. Atzīts, ka resveratrols šajā cīņā ir efektīvāks par vitamīniem
Nomierina ādu. Resveratrolam piemīt labas pretiekaisuma īpašības, tas spēj nomierināt un dziedēt ādu.
Palīdz saglabāt ādas elastīgumu. Kalogēns mūsu ādai ir nepieciešams, lai uzturētu ādas elastīgumu. Ar gadiem to kļūst aizvien grūtāk saražot – arī te var palīdzēt resveratrols.
Nodrošina aizsradzību pret sauli. Saule izkaltē ādu, paātrinot visas novecošanās pazīmes. Resveratrols palīdz cīnīties pret kaitīgajiem UVA un UVB stariem.
Saglabā ādas šūnu jaunību. Ādas šūnas spēj atjaunoties mēneša laikā, taču ar gadiem ātrums samazinās. Kad mūsu ādas krāsa kļūst pelēcīgāka, tas nozīmē, ka vecās šūnas nenoārdās pietiekami ātri. Pilnībā apturēt šo procesu nav iespējams, taču resveratrols iedod papildu enerģiju atjaunošanās procesam.
Sargā dzirdi. Pilnīgi nopietni – ja plānojat apmeklēt skaļus koncertus vai klubus, iedzeriet pavairāk sarkanā vīna. Saskaņā ar žurnālā Otolaryngology—Head and Neck Surgery publicēto pētījumu, resveratrols var samazināt skaļuma rezultātā izraisītos dzirdes traucējumus.
Bezatlikumu vīna mīlēšana – vīna Spa
Vīna terapija ir īpašs luksuss, vīna mīļotāju crème de la crème, kas paceļ mīlestību pret vīnu pavisam jaunā līmenī. Vīna brīnumainās īpašības ir kā noslēpumaina kāršu kava, no kuras vari izcelt jebkuru kārti, un katrā būs skaistuma karalienes valdzinošais vaigs. Vīna terapija izmanto visu vīna blakusproduktus – vīnogu sēklas, miziņas, stublājus, lapas. Merlot sejas kopšanas procedūras, Sauvignon masāžas, Chardonnay skrubji – izklausās reibinoši, vai ne?
Ja šika viesnīca savā Spa grib lepoties ar ko īpašu, tad tā šobrīd izvēlas vīna terapiju. Pieczvaigžņu viesnīcā iekārtotais Spa Les Sources de Caudalie netālu no Bordo Francijā sola augstākās izsmalcinātības virsotnes, un to pašu var teikt par La Rioja viesnīcā Marques de Riscal Spānijā. Vīna procedūras nav lēta izprieca, bet ja ceļo pa Franciju, Spāniju vai Portuglāli, iekļauj savā maršrutā arī vīna SPA un pavisam noteikti izvēlies sejas vīna terapiju un vīna vannas.

Vīna kosmētika
Vīnu tu vari baudīt arī ekskluzīvos kosmētikas produktos. Piemēram, Caudalie Vinothérapie® laboratorija radījusi veselu vīna sērijas kosmētiku. Vīna miziņās esošais resveratrols tiek koncentrēts gan eļļās, gan kapsulās iekšķīgai lietošanai. Savukārt vīnogu kauliņu eļļa augstā koncentrācijā satur vērtīgās Omega 6 taukskābes un vitamīnu E, kas nodrošina ādas atjaunošanos un barošanu.
Savukārt vīnogu kātiņos esošais viniferins padara ādu mirdzošu un veiksmīgi cīnās pret pigmentācijas plakumiem. Pierādīts, ka tas ir 60 reizes efektīvāks par C vitamīnu! Organiskais vīnogu ūdens ir piesātināts ar kāliju un kalciju, un līdzīgi termālajiem ūdeņiem satur mitrinošo cukuru, kas palielina dabisko ūdens cirkulāciju epidermā, tātad sargā ādu no mitruma zaudēšanas.
monday.lv

1 komentārs: