ceturtdiena, 2018. gada 27. septembris

Ziemas kods

Klimata pārmaiņas ar aukstu vēju, krasām gaisa mitruma svārstībām drīz vien redzamas sejā. Ko darīt? Mācīties pareizi pielāgoties!
0° C un siltāk. Mitrinoši krēmi (ar hialuronskābi, kolagēnu, urīnvielu, lecitīnu, skvalānu, alvejas ekstraktu), kas novērš ādas sausumu un pastiprinātu lobīšanos.
Vakarā - želejveida acu kopšanas līdzekļi, tie ideāli mitrina ādu. Rokām - dziji mitrinošs krēms. 
Vienu divas reizes nedēļā ieteicamas mitrinošas maskas, kuru sastāvā ir dabiskas izejvielas: olīveļļa, persiku eļļa, alvejas želeja u. c. ‘
Krēmam jāļauj iesūkties sejas ādā vismaz 30 - 40 minūtes, tāpēc krēmu uzklāj uz ādas ne vēlāk kā 30 - 40 minūtes pirms došanās ārā. Tāpat vakaros - stundu pirms došanās gultā, lai tas iesūktos ādā nevis spilvendrānā.

0° C līdz -5° C. Ja gaisa vidējā temperatūra ir zemāka par -5° C, sejas attīrīšanai ūdens vai tonika vietā piemērotāks būtu kosmētiskais pieniņš. Sausai ādai lieto kosmētisko pieniņu, kas bagātināts ar žeņšeņa ekstraktu vai alveju. 
Ja patīk, izmanto sejas attīrīšanai eļļu. Taukainai sejas ādai - maigi attīrošie līdzekļi ar zaļo tēju vai greipfrūta ekstraktu. Nekādā gadījumā neizmanto līdzekļus, kas satur alkoholu, jo tas sausina ādu, un, ejot ārā, ir lielāks risks apsaldēt sejas ādu. Krēmu no rītiem klāj pēc sejas ādas attīrīšanas. Ja lieto dekoratīvo kosmētiku, dari to pēc 15 minūtēm, kad krēms jau ir iesūcies. 
Sausai ādai piemērots ir krēms ar bagātīgu tekstūru. Taukainai ādai piemērots ir barojošs krēms - fluīds. 
Nelabvēlīgiem laika apstākļiem un izklaidēm svaigā gaisā labāk noder speciāli aizsargkrēmi. Tie satur ekstrēmos klimata apstākļos augušu augu ekstraktus un vasku, kas pielāgojas videi un aizsargā ādu. 
Jutīgai ādai, kurai ir tieksme uz alerģiju, piemērotāks ļr aizsargkrēms ar nomierinošām sastāvdaļām, piemēram, alveju. 
Ja ādai ir tendence uz kuperozes veidošanos, izvēlies aizsargkrēmu, kura sastāvā ir ginko bilobas ekstrakts, zaļā tēja vai zirgkastaņa, kas stiprina asinsvadus. 
Pēc āra aktivitātēm noņem aizsargkrēmu ar kosmētisko pieniņu, lai attīrītu poras. Tonizē seju ar losjonu un uzklāj dziļi mitrinošu krēmu, kas satur hialuronskābi un antioksidantus. 
Ja āda izskatās atūdeņota, sausa un tai trūkst mirdzuma, izmanto intensīvi mitrinošus serumus, uzklājot tos vakaros uz sejas un kakla ādas. 
No -10° C līdz  -20 °C . Ādas pamatkopšanā izmanto mitrinošus serumus ar augu eļļām un nomierinošām sastāvdaļām: auzu, liepu vai lakricas ekstraktiem. Serumu klāj uz attīrītas ādas, ļauj tam iesūkties, tad klāj krēmu. Dienā ieteicams lietot mitrinošu krēmu jutīgai un ļoti jutīgai ādai. Izvēlies ādas kopšanas līdzekli, kura sastāvā ir spēcīgas ādu mīkstinošas vielas: karitē sviests, glicerīns, termālais ūdens vai lipīdi. 
Aukstā laikā lieto tonālo krēmu, kas ļauj ādai brīvi elpot, tajā pašā laikā aizsargā to, mitrina un vienlaikus kalpo kā vairogs pret aukstumu. Labākam efektam ziemas aukstumā vari kombinēt tonālo krēmu ar pūderi. Ja izmanto dažādas konsistences sejas tonēšanas līdzekļus, tad vispirms klāj šķidros, pēc tam sausos. 
Aktuāli ir līdzekļi ar hialuronskābi un kolagēnu. Tos labāk klāt uz sejas no rīta, uzreiz pēc sejas attīrīšanas. 
Barojošo krēmu lieto dienā, mitrinošo – vakarā. Lai aizsargātu pēdas no izsausēšanas, pēc vannas iezied tās ar eļļu vai mīkstinošu krēmu. Vakarā sejas ādu bagātīgi mitrini ar krēmu, serumu, masku vai želeju. Šo procedūru var noslēgt ar barojoša krēma vai barojošas maskas uzklāšanu uz ādas. 
Ziemas izklaidēm ārā lieto speciālos aizsargkrēmus, kas sargā ādu ne tikai no nelabvēlīgiem laika apstākļiem, bet arī no UV starojuma. 
-25°C un zemāk. Ļoti liels stress ādai. Sejas attīrīšanai piemērots maigs kosmētiskais pieniņš, taukainai ādai - toniks, kas nesatur alkoholu. 
Ieteicami krēmi ar vitamīnu C, F un aminoskābēm, kas nostiprina asinsvadus. Pēc konsistences krēmam jābut taukainam un blīvam, kas nomierina sakairinātu un jutīgu ādu. 
Ejot ārā, ieteicams lietot kosmētiskos līdzekļus, kas satur eļļas, vaskus, silikonu, keramīdus, neaizvietojamās taukskābes. Tie veido uz ādas plānu plēvīti, kas aizsargā ādu no zemās temperatūras un mitruma zuduma. 
Ādas ikdienas kopšanai izvēlies krēmus ar antioksidantiem (C un E vitamīniem), lanolīnu, keramīdu un šūnas atjaunojošiem komponentiem, piemēram, retinolu (A vitamīnu). 
Ja sejas ādu klāj grumbiņas, tad matējošus tonālos krēmus labāk nelietot, jo tie grumbiņas padarīs vēl redzamākas. 

Lūpām šajā laikā labākā izvēle ir barojoša lūpu krāsa, kas satur mīkstinošas eļļas, taukus un vasku.Rokām lieto barojošus
aizsargkrēmus, kas satur šī sviestu, jojobas, avokado vai karitē eļļas un sviestus, ko vajadzētu uzklāt vairākas reizes dienā.
Pirms dodies ārā, klāj uz sejas ādas barojošu krēmu un noteikti arī aizsargkrēmu, kas satur UV filtrus (SPF), jo aukstums var sabojāt ādas virsslāni, kairināt pigmentšūnas un sekmēt nevienmērīgu pigmenta plankumu veidošanos.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru