ceturtdiena, 2015. gada 23. aprīlis

Ēdienkarte veselīgai ādai


Vasara ir laiks, lai vitamīnus un sauli uzņemtu gan iekšķīgi, gan ārīgi. Palutini seju ar vietējām dabas veltēm! Atvaļinājuma laikā atļaujies to, kam citkārt nepietiek laika - uzrīko sev mājās lutināšanas kūri. Būs lētāk nekā salonā un efektīgi lai! Lai produkti iedarbotos dziļāk un pilnīgāk, ņem vērā dažus knifus! Eļļu, medu un pienu pirms masku sagatavošanas nedaudz uzsildi. Nodrošini, lai skaistumkopšanas laikā pa rokai ir laba olīveļļa un citrons. Abi šie produkti ļoti bieži tiek izmantoti mājās gatavojamās maskās. Olīveļļa vairāk noderēs sausai, bet citrons normālai un taukainai ādai.
ZEMENES baro, attīra, balina un mitrina. TAUKAINAI ĀDAI. Saspaida zemenes putrā un klāj uz sejas.  UNIVERSĀLĀ. Zemenes sablenderē ar skābo krējumu un medu.
BALINOŠĀ. Iezied seju ar zemeņu sulu, ko pēc tam rūpīgi noskalo.
MEDUS mīkstina, baro, vitaminizē un attīra. Pirms pievieno sejas maskai medu, pārliecinies, vai tev nav alerģija! Ja dodies uz pirti, izmanto sacukurojušos medu skrubja vietā. NORMĀLAI ĀDAI. Uzsildi medu, atdzesē līdz ādai patīkamai temperatūrai un uzklāj uz sejas. Masku noskalo ar siltu, tad ar aukstu ūdeni. SAUSAI ĀDAI. Sajauc kopā olas dzeltenumu, medu, saldo krējumu un klāj uz sejas. 
TAUKAINAI ĀDAI. Siltam medum pievieno citrona sulu un liec masku uz sejas.
OLBALTUMS piemērots taukainai, bet DZELTENUMS - sausai ādai.
SAVELKOŠĀ. Saputo stingras putas olbaltumu un klāj uz sejas, ja velies, vari papildināt šo masku ar pāris eļļas pilieniem un citronu. Maska būs biezāka, ja pievienosi samaltas auzu pārslas.
BAROJOŠĀ. Olas dzeltenumu sakul kopā ar olīveļļu, skābu krējumu un nedaudz burkānu sulas.
MĪKSTINOŠĀ. Olbaltumam vai dzeltenumam (atkarībā no ādas tipa) pievieno siltu pienu, nedaudz raugu un samaltas auzu pārslas.
GURĶIS mitrina, balina, nomierina, sašaurina poras un atsvaidzina. TAUKAINAI ĀDAI. Svaigu gurķi sablenderē ar olbaltumu, kam pievienots nedaudz citrona sulas.
MĪKSTINOŠĀ MASKA. Sarīvētu gurķi sajauc kopā ar olas dzeltenumu un krējumu.PRET TUMŠIEM ACU LOKIEM. Plānas gurķu šķēlīšu pusītes uzliec zem acu apakšējiem plakstiem. Ņem nost, kad šķēlītes sasilst, un liec nākamās. Procedūru atkārto 3-4 reizes. ATSVAIDZINOŠI. Noklāj seju ar gurķu šķēlītēm.
PIENS balina, attīra un baro. Piena vietā maskās droši vari izmantot arī citus tā produktus - rūgušpienu, saldo un skābo krējumu, paniņas un jogurtu (bez piedevām). Piena produktu maskas efektīgi palīdz nogurušai sejas ādai un atjauno to.
PRET VASARAS RAIBUMIEM. Rūpīgi ar vates tamponu uzklāj rūgušpienu un kefīru.
NOMIERINOŠĀ. Ja sejas āda ir sausa un jutīga, vispirms ar pienu notīri seju, tad samitrini plānu drāniņu (piemēram, marli) un uzklāj uz sejas. TONIZĒJOŠĀ. Biezpienu sajauc ar saldo krējumu (sausai), pienu (normālai), rūgušpienu (taukainai ādai) līdz viendabīga; konsistencei.
AUZU PĀRSLAS attīra, baro sausu un padara gludu taukainu ādu.
SKRUBIS. Auzu pārslās samal kafijas dzirnaviņas, pievieno ūdeni. Visu sajauc putriņā un ar apļveida kustībām iemasē sejā.
TAUKAINAI ĀDAI. Samaltām auzu pārslām pievieno saputotu olbaltumu.
SAUSAI ĀDAI. Samaltās auzu pārslas sajauc ar siltu pienu un medu.
KARTUPELIS mitrina, baro, mīkstina un izlīdzina grumbas.
SAUSAI ĀDAI. Kartupeli ar mizu (lai nepazūd vitamīni) novāri, nomizo, pievieno saldu krējumu vai olīveļļu un visu sastrādā biezputrā, ko klāj uz sejas. Ja ir normāla sejas āda, pievieno nedaudz citrona sulas.
PRET PUMPĀM, MAISIŅIEM UN ZILIEM RIŅĶIEM. Sarīvē kartupeli, nospied lieko šķidrumu un liec uz sejas un problēmzonām.
TOMĀTI attīra, atsvaidzina, atjauno un baro.
TONIKA VIETĀ. Attīrītu seju izmasē ar divām tomātu šķēlītēm. 
TAUKAINAI ĀDAI. Sablenderē tomātu un gatavo masu klāj uz īpaši piemērota maska sejas ādai ar paplašinātām porām. SAUSAI, NORMĀLAI ĀDAI.    Sablenderētam tomātam pievieno dzeltenumu un nedaudz samaltas auzu pārslas
LIEKAM MASKU SEJAI!
1. Atglaud matus (apsien ar lakatiņu, platu lenti) un notīri seju no kosmētikas un ikdienas putekļiem!
2. Sasildi seju, lai atveras poras! Vislabāk masku likt pēc pirts, bet mājās vari pagatavot kumelīšu tvaiku vanniņu sejai. Vari seju sasildīt ar siltā ūdenī izmērcētu dvieli.
3. Uzklāj masku! Pirms maskas uzklāšanas ar krēmu sazied acu zonu un lūpas - uz tām maska netiks likta! Masku atkarībā no konsistences klāj ar pirkstiem, lāpstiņu, otu vai vati. Neaizmirsti arī kakla un dekoltē zonu!
4. Baudi! Atgulies un masku uz sejas turi 15-20 minūtes.
5. Noņem masku ar siltā ūdenī vai tējā samitrinātām vates piciņām, der arī mazi sūklīši. Seju noskalo remdenā ūdenī un uzklāj krēmu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru