pirmdiena, 2015. gada 20. aprīlis

Spogulīt, spogulīt...

Ķīniešu piecu pirms- elementu teorija tiek ievērota, diagnosticējot orgānu un sistēmu pataloģijas, kas atspoguļojās sejā. Sejā ir pārstāvēti visi pieci pirms- elementi: uguns, zeme, ūdens, metāls, gaiss, kas korespondē ar ķermeņa konkrētiem orgāniem. Seja vienlaicīgi kalpo arī par emociju indikatoru. Kaut gan nespeciālistiem pret šīm izmaiņām protams ir jāattiecas kritiski.
Piere – uguns,
Deguns – zeme,
Zods – ūdens,
Labais vaigs – metāls,
Kreisais vaigs – gaiss.

Pirmā sejas zona – piere. Piere pieder pirms- elementam – Ugunij un ķīniešu izpratnē asociējās ar dvēseli un garu, bet no orgānu puses – ar sirds un tievo zarnu meridiāniem, taču šī korelācijas izpausme sejā ir nepietiekoša. Ieraugot kādas izmaiņas sejas ādā tūlīt nevajag sacelt trauksmi, bet ar vēsu prātu izvērtēt šīs izmaiņas. Tā darbojas tikai kā pulkstenis. Piemēram, ja piere ir plata un augsta, bet tajā redzami sīki sārti asinsvadiņi un jūs esiet pārlieku emocionāla būtne, tad ir jādomā par jūsu fiziskās vai emocionālās sirds problēmām. Tas norāda uz to, ka ir pienācis laiks padomāt par atveseļošanos. Ja šī aina jūsu pierē kombinējās ar fiziska vājuma brīžiem, tad ir jāpārbauda sirds, ir jāizdara EKG, slodzes EKG, jāpadomā arī par fiziskajām aktivitātēm, veselīgu uzturu u.t.t. Ja pieres ādas krāsa starp uzacīm ir bāla ar zilganu vai zaļganu nokrāsu, ja jūs tiešām pēdējā laikā izjūtiet elpas trūkumu un nogurumu, tad ir laks padomāt par ģimenes ārsta apmeklējumu un sirds veselības pārbaudi.
Otrā sejas zona ir deguns. Deguns atspoguļo pirms- elementa Zemes veselumu. Deguns par mums zina daudz ko un vēlās mums to pastāstīt. Deguns stāsta par to, ko katra indivīda ķermenis sniedz Zemei un ko Zeme sniedz indivīdam. Deguns cenšas līdzsvarot IŅ un JAN enerģijas. Tas ir saistīts ar kuņģa, liesas un aizkuņģa dziedzera meridiāniem. Mūsu degunam ir zināmi iemesli, kādēļ mēs pārdzīvojam enerģētisko dis- balansu. Šo informāciju mēs varam saņemt vienkāršas pūtītes veidā uz degungala. Jebkuri izsitumi uz deguna norāda uz to, ka mēs ēdam treknu ēdienu, maz šķiedrvielas, ka mēs ciešam no aizcietējumiem vai citiem gremošanas sistēmas traucējumiem,  ka mūsu kuņģis vai aizkuņģa dziedzeris izjūt diskomfortu. Biežas iesnas un aizlikts deguns var pavadīt disbakteriozi, organisma piesārņojumu. Ja bieži tiek lietots alkohols, tad deguna gals iegūst sārtu nokrāsu. Analoga degungala nokrāsa ir pie liesas vājuma.
Trešā zona – zods. Zods ķīniešiem asociējās ar urīnpūsli, nierēm un hormonālo sistēmu jo pieder pirms-elementam- Ūdenim.Ja zods ir izvirzīts stipri uz priekšu, tas norāda uz cilvēka iekšējo vēlmi dominēt pār citiem. Iedobe norāda uz pazemību. Ja zods ir nolaists, tas liecina par kautrīgumu. Zoda krāsas-apsārtumi un bieži izsitumi uz zoda var liecināt par urīnpūšļa un nieru problēmām, bet liekais apmatojums sievietēm -par hormonālas dabas traucējumiem. Zoda daļa virs lūpām gan vīriešiem gan sievietēm asociējas ar reproduktīvajiem orgāniem . Ja izsitumi un plankumi parādās šajā zonā, tad tomēr labāk ir pārbaudīt šos orgānus.
Ceturtā sejas zona ir labais vaigs. Tas atspoguļo pirms- elementa Metāla veselību. No orgāniem tas ir saistīts ar plaušām un resnajā zarnām. Laba šī rajona ādas krāsa norāda uz to, ka cilvēks jūtas labi konkrētajā sociālajā situācijā un nezaudē savu identitāti satiekoties ar citām spēcīgām personībām. Kad mums ir sociālas un emocionālas problēmas, mēs aizveram un bloķējam Metāla stihiju. ! Mūsu patreizējā sociāli ekonomiskajā situācijā, ja cilvēki neievēros šo noteikumu, nākotnē ir gaidāms saslimšanas ar plaušu un resnās zarnas audzējiem straujš pieaugums. Ja labā vaiga zonā parādās izsitumi ādā vai ekzematozi plankumi, tas norāda uz to, ka plaušas un resnās zarnas nefunkcionē pareizi. Cilvēkiem ir jāpadomā par šo slimību profilaksi-jāizvērtē ēšanas ieradumi, jāpalielina fiziskās aktivitātes svaigā gaisā, jāpārdomā norūdīšanās procedūras, jāatmet smēķēšana .
Cilvēki bieži cieš no alerģijas un bronhiālās astmas, kas labā vaigā ādā izpaužas kā apsārtums vaigu galos. Ja šī rajona ādai ir balta krāsa ar zaļganzilu nokrāsu, tas liecina par to, ka plaušas nesaņem pietiekoši daudz skābekļa.
Piektā sejas zona ir kreisais vaigs. Sejas kreisais vaigs ir saistīts ar pirms- elementu – Koku. Orgānu ziņā tas ir saistīts ar aknām un žultspūsli, bet emocionālajā ziņā tas norāda uz to, cik ikdienā cilvēks ir līdzsvarots. Aknas ir ķermeņa vislielākais attīrošais orgāns. Toksīnu piesārņotas aknas sejā sevi parāda kā sīks kapilāru tīklojums kreisā vaiga ādā un deguna muguras daļā.
Apsārtums šajā sejas daļā norāda uz iekaisuma procesu šajos orgānos. Izspiedušās vēnas, apsārtums, izsitumi šajā zonā norāda arī uz augstu asins spiedienu. Emocionālajā plāksnē tie norāda uz slēptām dusmām, agresiju vai depresiju.
Ko šīs zināšanas dod mums Latvijā - Rietumu pasaules Austrumu nomales iedzīvotājiem?
To, ka mēs varam mācīties no šīs gadu simteņiem senās medicīnas būt vērīgiem pret sevi, pret savu un savu tuvinieku veselību. Ķīniešu speciālisti mēdz teikt: ”Enerģijas pārpilnība vai deficīts ietekmē ne tikai mūsu fizisko pašsajūtu, bet arī mūsu izskatu”. Viņi turpina: ”Augs mirs, ja tam būs par maz zemes, tas novītīs,, ja tam būs par maz ūdens, tas aizies bojā, ja tam būs par daudz ūdens, tas sadegs, ja tam būs par daudz saules gaismas, to izraus ar visām saknēm, ja būs par daudz stiprs vējš...”

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru